Fournituren

Fournituren en ander naaibenodigdheden vind je in De Stoffenstraat bij de vleet. Naast de enorme collectie stoffen, hebben we zo goed als alles in huis om je naaiproject tot een goed einde te brengen. Denk maar aan elastiek, biais, knopen, ritsen, tassenfournituren én zelfs naaipatronen. Je kan het eigenlijk niet zo gek bedenken, of we hebben het voor je klaar liggen. Snuister dus zeker even door het aanbod. Met de filters breng je makkelijk wat meer overzicht in je keuzemogelijkheden binnen alle fournituren. Vind je het toch niet? Dan kan je ook de zoekbalk bovenaan even gebruiken of een berichtje sturen via WhatsApp.

Producten 1-12 van 2209

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 2209

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn fournituren juist?

Fournituren zijn alle mogelijke spullen die je, naast stofjes, nodig hebt voor je naaiproject. Denk maar aan ritsen en lintjes, maar ook aan naalden, naaigaren en knopen. Je zou ervan versteld hoeveel verschillende soorten fournituren er wel niet zijn. In De Stoffenstraat kan je ze alleszins met hopen terugvinden. Zo heb je voor elk naaiproject zeker de fournituren beschikbaar die je echt wou. Aan jou om ze in een fijn werkstukje te steken.

Welke soorten fournituren bestaan er?

Fournituren komen dus in heel veel soorten. Bovendien heeF iedereen zo wel z’n eigen benamingen voor bepaalde fournituren. In De Stoffenstraat maakten we door de jaren heen een vrij duidelijke onderverdeling op binnen alle soorten fournituren. Deze categorieën vind je in bijvoorbeeld zeker in onze webshop terug:

De lijst is zeker niet volledig en ons assortiment fournituren breidt bovendien enkel maar verder uit.

Waarvoor worden fournituren gebruikt?

Met fournituren leg je de basis van je werkstukje, stel je je naaiproject samen of geef je het net die finishing touch. Fournituren kom je dus letterlijk doorheen je hele project tegen. Van de naaipatronen die de basis vormen, tot de garen waarmee alles aan elkaar hangt en de ritsen of knopen voor de afwerking.

Populaire merken

Prym is veruit het bekendste merk onder alle fournituren. Daarnaast heb je uiteraard Gütermann en de vele titels van gekende patroonboeken zoals Abacadabra. Allemaal natuurlijk beschikbaar in onze webshop.

Welke fournituren heb je zeker nodig?

Je kan fournituren heel precies voor je specifieke project uittellen en aankopen. Zo is het eigenlijk echt heel afhankelijk van je project welke stuks je zeker nodig hebt. Doorwinterde naaifanaten hebben, eerlijk is eerlijk, bouwen doorheen hun carrière meestal een eigen collectie op. Daarin zit steevast heel wat garen, knopen, ritsen en patronen. De klassiekers, zeg maar. Verder komt ook elastiek, een paspel en een stel goede scharen altijd van pas.

Wat is de prijs van fournituren?

Het spreekt voor zich dat de prijs van fournituren echt heel uiteenlopend is. Een simpel vingerhoedje heb je al vanaf €3,50 terwijl een paspop uiteraard tientallen euro’s meer kost. Toch spreken in beide gevallen over fournituren. De vraag is dus eigenlijk niet aan de orde. 

Online fournituren kopen

Al onze fournituren zijn online te bestellen. Je maakt je keuze in onze webshop, kiest voor leveren of afhalen en betaalt. De Stoffenstraat garandeert een snelle levering. Zo kan jij in geen tijd aan je nieuwe project beginnen.

Fournituren kopen in Kasterlee

Wil je onze fournituren en stoffen liever eens voelen? Dan ben je meer dan welkom in onze winkel in Kasterlee. Het bijna volledige assortiment van de fournituren in de webshop is terug te vinden in onze fysieke winkel. De openingsuren en het adres van de winkel kan je terugvinden via onze contactgegevens.