Ribfluweel

Ribfluweel kennen we ook allemaal onder corduroy. Kleurrijke geribbelde broeken en jasjes springen je nu waarschijnlijk voor de geest. Bij De Stoffenstraat in Kasterlee hebben we een ruim assortiment van ribfluweel met een fijne ribbel. Daardoor is de stof heel zacht.

Ribstof of corduroy stof is ideaal om winterkledij van te maken omdat ze zo zacht en heerlijk warm is. Een groot voordeel van de stof is dat ze comfortabel aan zit én ribfluweel mag in de wasmachine gewassen worden. Typische seventies kleuren bruin of donker rood zijn populaire kleuren. Bij De Stoffenstraat hoef je je zeker niet tot dat kleurenpalet te beperken. Hier kies je uit maar liefst 80+ soorten kwalitatieve corduroy.

Producten 1-12 van 123

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. € 15,95 p/m
 2. € 15,95 p/m
 3. € 15,95 p/m
 4. € 15,95 p/m
 5. € 15,95 p/m
 6. € 15,95 p/m
 7. € 15,95 p/m
 8. KORTING
  Speciale prijs € 6,95 p/m € 13,95 p/m
 9. € 9,95 p/m
 10. € 9,95 p/m

Producten 1-12 van 123

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is corduroy of ribfluweel?

Corduroy, ribstof of ribfluweel is een geweven stof van katoen met een ribbelstructuur. De inslagdraad vormt bij het weven van de stof het poolweefsel dat ervoor zorgt dat er een fluwelige structuur ontstaat. Het poolweefsel heeft net als fluweel een lijnrichting die je met je vingers kunt voelen. Ribfluweel is perfect voor een broek, jurk of rokje, maar je kan er ook een coole bomber of een stijlvolle jas mee maken.

Welke soorten ribfluweel bestaan er?

Bij De Stoffenstraat vind je verschillende soorten ribfluweel. De ribbel gaat van fijn naar grof en je hebt een ruime keuze tussen:

Onze ribfluweel bestaat ofwel uit 100% katoen ofwel uit een mix van +-70% katoen, 25% polyester en 5% elastaan. Bij elk product wordt de samenstelling afzonderlijk gespecificeerd op de productpagina.

Waarvoor wordt corduroy gebruikt?

Corduroy zie je vaak terugkomen in broeken, maar ook jasjes en blazers zijn populair. Voor kledij kan je zowel lichte als zware ribfluweel gebruiken. Bij decoratie zoals gordijnen en kussenhoezen, of accessoires raden we aan om voor een zwaardere soort ribstof te kiezen. Ribfluweel is een soepele stof waarmee je makkelijk aan de slag kan. Is er elastaan aan toegevoegd, dan is de ribstof rekbaar.

Wat is de prijs van ribfluweel en corduroy?

De prijs van ribfluweel is afhankelijk van het type dat je kiest. In onze webshop heb je keuze tussen meer dan 80 soorten ribstof startende vanaf €5 per meter tot €19,99 per meter.

Breedtes van onze corduroy stoffen

De breedte van onze ribfluweel varieert tussen de 140, 145 en 150 centimeter. Indien je op zoek bent naar een specifieke breedte, kan je die in onze webshop selecteren via de filters bovenaan de productpagina.

Online ribfluweel kopen

Al onze stoffen, en dus ook corduroy, zijn online te bestellen. Je maakt je keuze in onze webshop, kiest voor leveren of afhalen en betaalt. Zo kan jij in geen tijd aan je nieuwe project beginnen.

Ribfluweel kopen in Kasterlee

Wil je onze ribfluweel of corduroy en andere stoffen liever eens voelen? Dan ben je meer dan welkom in onze winkel in Kasterlee. Het bijna volledige assortiment van de corduroy in de webshop is terug te vinden in onze fysieke winkel. De openingsuren en het adres kan je terugvinden via onze contactgegevens.