Kunstleer

Kunstleer wordt ook wel skai leer of imitatieleer genoemd. Het heeft als grote voordeel dat er qua kleuren en texturen meer mee mogelijk is dan bij echt leer. Kunstleer wordt veel gebruikt voor handtassen, accessoires, decoratie en meubelbekleding. Koop je kunstleer, kies je voor een niet-poreuze stof die dus geen lucht doorlaat. Dat kan eventueel belangrijk zijn voor uw ontwerp. Kunstleer is bijzonder makkelijk te verwerken tijdens zowel knippen als naaien. Je vindt in De Stoffenstraat imitatieleer in gladde, effen kleuren maar ook met slangen - en krokodillenprint. Bekijk hieronder alle skai leer stoffen die we in ons gamma hebben of kom eens langs bij ons in de winkel in de Kasterlee. Vind je het juiste kunstleer toch niet? Dan kan je ook de zoekbalk bovenaan even gebruiken of een berichtje sturen via WhatsApp.

Producten 1-12 van 54

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. € 13,95 p/m
  2. € 13,95 p/m
  3. € 13,95 p/m
  4. € 13,95 p/m
  5. € 13,95 p/m
  6. € 15,95 p/m
  7. € 15,95 p/m
  8. € 15,95 p/m
  9. € 15,95 p/m
  10. € 15,95 p/m

Producten 1-12 van 54

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is kunstleer juist?

Kunstleer is een imitatie van echt leer. Het ziet er quasi gelijkaardig uit, en toch is het verre van hetzelfde. Zo wordt kunstleer gemaakt van een basisstof en een afwerkingsstof. Die laatste bevat de print van het kunstleer, terwijl de basisstof dient als de drager. De patronen zijn zo eigenlijk onbeperkt waardoor er doorgaans meer mee mogelijk is dan bij echt leer.

Wat is skai stof?

Skai is een merknaam van kunstleer. De naam geraakte echter zo ingeburgerd, dat het tegenwoordig als een synoniem gezien wordt. Je kan het vergelijken met pampers en luiers. Wanneer we spreken over skai stof, kunstleer of imitatieleer, spreken we dus altijd over dezelfde stoffen.

Moet je kunstleer behandelen?

Kunstleer behandelen of niet, dat hangt vooral af van het gebruik. Voor een kunstleer werkstuk dat dikwijls blootgesteld wordt aan water, is een waterbehandeling aangewezen. Wordt je handtas, broek, … vuil, dan maak je ze best proper met een licht vochtige doek, zoals je dat ook bij echt leer zou doen.

Welke kunstleer soorten bestaan er?

Kunstleer komt bij ons in 3 soorten. De even stoffen vind je onder de uni kunstleer categorie. De varianten met slangen, krokodillen of andere prints verzamelden we onder het overige kunstleer. De soepele en zacht bedrukte stofjes kunstleer vallen onder de categorie air washed leather. Kies de kunstleer stoffen naar jouw zin en bestel ze vandaag nog. 

Wat is de levensduur van kunstleer?

Kunstleer gaat niet zo lang mee als echt leer. Zonlicht zal altijd voor iets van een verkleuring zorgen. 

Waarvoor wordt kunstleer stof gebruikt?

Imitatieleer wordt heel vaak gebruikt voor rokken, broeken, vestjes en handtassen. Daarnaast is kunstleer ook populair voor meubelbekleding en decoratie. Welk naaiprojectje heb jij voor ogen?

Welke naald gebruiken voor kunstleer?

Je kan hier beste een ledernaald voor gebruiken. Deze is iets sterker als een gewone universele naald.

Soms lees je ook wel dat jeans naalden ook worden aangeraden. Dit is omdat die een dunnere punt hebben. En zo dus minder schade aan het leer aanbrengen 

Wat is de prijs van kunstleer?

De prijs van de skai stoffen is afhankelijk van het type dat je kiest. In onze webshop heb je keuze tussen meer dan 55 soorten kunstleer startende vanaf €8,95 per meter tot €17,95 per meter.

Welke breedte heeft kunstleer stof? 

De breedte van het kunstleer in onze webshop varieert tussen de 135 en 140 centimeter. Indien je op zoek bent naar een specifieke breedte, kan je die in onze webshop selecteren via de filters in de linkerkolom van de productpagina.

Per meter of op rol

Via de webshop kan je kunstleer makkelijk per meter bestellen. Wil je echter een hele rol, dan kan dat ook. Kunstleer op rol komt in een lengte van 10 meter. Rollen bestellen lukt nog niet via de webshop, dus neem gewoon even contact op te nemen en we spreken verder af. 

Online kunstleer stof kopen

Al onze stoffen, en dus ook het imitatieleer, zijn online te bestellen. Je maakt je keuze in onze webshop, kiest voor leveren of afhalen en betaalt. De Stoffenstraat garandeert een snelle levering dankzij de dagelijkse verzending van pakketten Bovendien verzenden wij bestellingen boven € 50 helemaal gratis. Zo kan jij in geen tijd aan je nieuwe naaiproject beginnen.

Kunstleer stof kopen in Kasterlee 

Wil je onze kunstleer en andere stoffen liever eens echt bekijken en voelen? Dan ben je meer dan welkom in onze winkel in Kasterlee. Het volledige assortiment skai stof in de webshop is terug te vinden in onze fysieke winkel. De openingsuren en het adres kan je terugvinden via onze contactgegevens.