Vilt

Vilt is een stof voor de echte creatieveling. Je kan er talloze knutselprojecten mee maken, van decoratie voor je kersttafel tot een boeket rozen dat nooit zal verwelken. Met vilt kan je alle kanten uit. Bij De Stoffenstraat hebben we een brede variatie aan kleuren die voor elke creatieve uitspatting een antwoord kan bieden.

De vilten stoffen die je bij De Stoffenstraat kan kopen, zijn stevige lappen vaste vilt die verkrijgbaar zijn in verschillende diktes van 1,5 millimeter en 3 millimeter. Onze viltstof is beschikbaar per meter en op rol, maar ook in kleinere hoeveelheden. Bestel de goedkope stof vandaag nog, zo kan je snel aan de slag met je nieuwe creatieve uitdaging.

Producten 1-12 van 60

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. € 4,95 p/m
 2. € 4,95 p/m
 3. € 4,95 p/m
 4. € 4,95 p/m
 5. € 4,95 p/m
 6. € 4,95 p/m
 7. € 4,95 p/m
 8. € 9,95 p/m
 9. € 4,95 p/m
 10. € 4,95 p/m
 11. € 4,95 p/m
 12. € 9,95 p/m

Producten 1-12 van 60

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is vilt

Vilt is een niet-geweven textielsoort die wordt gemaakt door het samenpersen van vezels. De vezels worden met heet water behandeld en tijdens het krimpen krijgt het materiaal zijn uitgesproken structuur. Vilt is een mooie kwalitiet stof van 100% Polyester

Vilt is bovenal mooi, zacht én duurzaam. Vilt is namelijk een kleurvaste stof. Ze werkt ook isolerend en geluiddempend. Handig om te weten: vilt is resistent tegen temperaturen die gaan van -40°C tot 110 °C.

Waarvoor wordt vilt gebruikt?

Vilt is perfect om al jouw creatieve knutselideeën en kleine naaiprojecten uit te werken. Je hoeft dus niet per se te naaien om met vilt aan de slag te gaan. De stof wordt vaak gebruikt om decoratie te maken die varieert van kussenhoezen tot zomerse tafeldecoratie, het is allemaal mogelijk met dunne vilt.

Dikke vilt wordt dan weer vaker gebruikt om handtassen of sleutelhangers van te maken. En daar stopt het niet, want dikke vilt is stevig. Je kan er ook opbergmanden of ladeleggers mee maken.

Mooie extra: vilt rafelt niet, dus je hoeft de randen niet af te boorden. Recht knippen is dus de boodschap! Als dat niet mooi meegenomen is.

Wat is de prijs van vilt?

De prijs van vilt is afhankelijk van het type dat je kiest, maar over het algemeen is vilt een goedkope stof. In onze webshop heb je keuze tussen meer dan 50 soorten vilt. Dunne viltstof start vanaf €4,95 per meter en dikke vilt vanaf €9,95.

Welke breedte heeft vilt?

De breedte van onze vilten stoffen ligt standaard op 100 centimeter. Vilt komt daarnaast ook in verschillende diktes. De Stoffenstraat heeft twee soorten vilt voorradig:

Je kan onze vilt per meter en op rol kopen, maar ook in kleinere hoeveelheden.

Online vilt stof kopen

Al onze stoffen, en dus ook vilt, zijn online te bestellen. Je maakt je keuze in onze webshop, kiest voor leveren of afhalen en betaalt. Zo kan jij in geen tijd aan je nieuwe project beginnen.

Vilt stof kopen in Kasterlee

Wil je onze vilt en andere stoffen liever eens voelen? Dan ben je meer dan welkom in onze winkel in Kasterlee. Het bijna volledige assortiment van de stoffen in de webshop is terug te vinden in onze fysieke winkel. De openingsuren en het adres kan je terugvinden via onze contactgegevens.