Boordstof

Boordstof is essentieel voor wie zelf kleding maakt. Wil je een kledingstuk mooi afwerken? Dan kan je niet zonder de stof om ervoor te zorgen dat je mouwen, hals of boorden mooi afgewerkt zijn.

 

Bij De Stoffenstraat vind je online een ruim assortiment boordstoffen om je nieuwe project direct aan te vangen. We hebben voor jou een heel scala aan kleuren en prints geselecteerd. Je kan de boordstof kopen per meter en dat zowel online als in onze fysieke winkel.

Producten 1-12 van 82

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. € 8,95 /stuk
  2. € 8,95 p/m
  3. € 8,95 p/m
  4. € 8,95 p/m
  5. € 8,95 p/m
  6. € 8,95 p/m
  7. € 8,95 p/m
  8. € 8,95 p/m
  9. € 8,95 p/m

Producten 1-12 van 82

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is boordstof of rayon?

Boordstof wordt gebruikt voor de zoom van kledingstukken. Je kan er onder andere truien, broeken en T-shirts mee afwerken zodat ze van een verzorgde boord voorzien zijn. Boordstof bestaat vaak uit een mix van katoen en elastaan. Elastaan zorgt voor de rekbaarheid van de stof en dat maakt de boordstof des te interessant om te gebruiken als tailleband in een broek of rok.

Door het vervaardigingsproces van boordstof, wordt soms de overkoepelende term rayon stof gebruikt.

Welke soorten boordstof bestaan er?

De Stoffenstraat heeft verschillende soorten boordstoffen voorradig.

De Cuff Boordjes zijn verkrijgbaar per stuk en komen met een vaste breedte in leuke felle kleuren. De gestreepte Cuff Boordjes geven een sportieve touch aan je kledingstuk. De boordstof per meter varieert in breedte en gaat van neutrale kleuren tot turquoise of oranje.

Daarnaast kan je een selectie maken uit verschillende prints. Ga je voor een gestreepte boordstof in zwart, of geef je toch de voorkeur aan glitter en tricot boordstof?

Waarvoor wordt boordstof gebruikt?

Boordstof is belangrijk voor de afwerking van je kledij. Je kan bijvoorbeeld tricot boordband in zwart gebruiken voor de hals en het mouweind van je zwarte tricot trui. Je kan ook een mooie groene of gouden boordband kopen voor een feestelijke jurk.

Je kan de boordstof daarnaast als tailleband in een rok gebruiken, zo ben je zeker dat de rok altijd goed zit. Gebruik daarbij dezelfde kleur van de rok, of kies voor een contrasterend kleur.

De Stoffenstraat voorziet steeds naaigaren in een bijpassende kleur.

Wat is de prijs van boordstof?

De prijs van boordstof is afhankelijk van het type dat je kiest. In onze webshop heb je keuze tussen meer dan 100 soorten boordstof startende vanaf €3 per meter tot €24,99 per meter.

Welke breedte heeft boordstof?

De breedte van onze boordstof varieert tussen de 45 en 135 centimeter. Indien je op zoek bent naar een specifieke breedte, kan je die in onze webshop selecteren via de filters in de linkerkolom van de productpagina.

Online boordband kopen

Al onze stoffen, en dus ook de boordstoffen, zijn online te bestellen. Je maakt je keuze in onze webshop, kiest voor leveren of afhalen en betaalt. Zo kan jij in geen tijd aan je nieuwe project beginnen.

Boordstof kopen in Kasterlee

Wil je onze boordstoffen en andere stoffen liever eens voelen? Dan ben je meer dan welkom in onze winkel in Kasterlee. Het volledige assortiment van de boordstof in de webshop is terug te vinden in onze fysieke winkel. De openingsuren en het adres kan je terugvinden via onze contactgegevens.