Naaigaren

Naaigaren, ze zijn er in een waaier aan kleuren! In onze webshop kan je zowel de standaard naaigaren als overlockgaren vinden aan een zeer voordelige prijs! Kies je graag een alles naaigaren? Als je dan een kleur kiest uit de voorgestelde selectie, kiezen wij de meest standaardkleur hiervan. Ben je op zoek naar naaigaren in de kleur die het best bij je bestelde stofje past? Dan kan je dat vermelden bij het vak "opmerkingen" dat je in de bestelprocedure tegenkomt. De alles naaigaren zijn van het alom bekende Gütermann naaigaren en zijn gemaakt van polyestergarens en daardoor stevig en kleurvast. Ook de overlockgaren van Diamondspun zijn qua prijs-kwaliteit goede garens! Klik verder voor ons assortiment aan overlockgarens en vind hier je allesnaaigaren met handige opbergdoos!

Producten 1-12 van 655

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 655

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn naaigaren juist?

Naaigaren zijn de draden waarmee je je stofjes en fournituren aan elkaar zet. Je herkent ze als spoeltjes met meters van de garen erop. Het zijn die spoeltjes van de naaigaren die je op je naaimachine bevestigt. De draad zelf is gemaakt van polyester en komt in honderden kleuren. Zo vind je altijd naaigaren die goed bij je stofjes en fournituren passen.

Welke soorten naaigaren zijn er?

Net als bij veel dingen in De Stoffenstraat, komen ook naaigaren in veel soorten. Het voornaamste verschil zit in de diktes en de bijhorende sterktes van de naaigaren. Daarnaast zijn er ook elastische naaigaren, siersteekgaren en lockgaren. Op deze pagina vind je alvast alle soorten naaigaren terug, al kan je ze met de filters makkelijk terugbrengen tot een kleinere selectie die beter bij jouw wensen past.

Wat is het verschil tussen naaigaren en lockgaren?

Lockgaren zitten op speciale klossen die vaak groot zijn en daardoor niet geschikt zijn voor het naaimachine.

Welke naaigaren gebruiken?

Gebruik dikker naaigaren voor zware stoffen en dunner naaigaren voor lichtere stoffen. Neem garen in de kleur die het meest voorkomt in je stof. Bepaal dit bij daglicht. Is niet precies dezelfde kleur te vinden, neem dan één of twee tinten donkerder. Een lichter stiksel valt veel meer op.

Welke dikte naaigaren kiezen?

Welke dikte van naaigaren hangt af van de afwerking die je wilt of welke stof je juist gebruikt. Dit zijn de verschillende soorten die wij verkopen;

  • Het linnengaren wordt ook wel ijzergaren genoemd. Niet omdat er ijzer in verwerkt zit maar omdat linnen ijzersterk is. Linnengaren wordt aangeduid met dikte 30. Linnengaren is wasbaar tot 30 graden. Het wordt als handgaren gebruikt voor het opzetten van knopen en voor stevige, zware en geweven stoffen.
  • Het supersterke polyester naaigaren is vooral geschikt voor zwaardere stoffen. Normaal polyestergaren heeft dikte 100. Supersterk polyester naaigaren wordt aangeduid met dikte 40. Hoe lager de aanduiding hoe dikker het garen. Superster Polyester naaigaren is geschikt voor naalddiktes 70-100 en wasbaar tot 95 graden.
  • Siersteekgaren wordt gebruikt voor siernaden of handgenaaide knoopsgaten en heeft dezelfde draaddikte als linnengaren, namelijk dikte 30. Siersteekgaren is polyestergaren.
  • Van Gütermann verkopen wij ook jeansgaren. Jeansgaren, de naam zegt het al, wordt veel voor denim stoffen gebruikt en heeft dikte 75. Jeansgaren is een mengeling van blauw en wit garen (70% polyester en 30% katoen). Gebruik hierbij een machinenaald voor jeans, dikte: 80-100.

Tot slot: gebruik naast kwaliteitsgaren van Gütermann ook de beste kwaliteit naalden. Wij bevelen machinenaalden aan van Schmetz. Deze vind je in onze webwinkel.

Synoniemen voor naaigaren

Naaigaren worden hier en daar ook wel eens stikzijde of stikgaren genoemd. 

Populaire merken

Gütermann naaigaren zijn veruit het bekendste merk onder alle naaigaren. In De Stoffenstraat vind je ze in ruim 490 soorten terug. Daarnaast hebben wij nog garen van Diamondspund, welliswaar in een iets kleiner aanbod.

Wat kost naaigaren?

De prijs van naaigaren start bij ons bij € 2,65 en gaat tot € 9,90. Vergelijken is echter moeilijk, want de prijs is afhankelijk van de dikte, de lengte en het type garen. Toch heb je zo even een idee. Je kan altijd de naaigaren sorteren op prijs als je dat net wat handiger vindt.

Online naaigaren kopen

Al onze naaigaren zijn online te bestellen. Je maakt je keuze in onze webshop, kiest voor leveren of afhalen en betaalt. De Stoffenstraat garandeert een snelle levering. Zo kan jij in geen tijd aan je nieuwe project beginnen.

Naaigaren kopen in Kasterlee

Wil je onze naaigaren, stoffen of fournituren liever eens voelen? Dan ben je meer dan welkom in onze winkel in Kasterlee. Het bijna volledige assortiment van de naaigaren in de webshop is terug te vinden in onze fysieke winkel. De openingsuren en het adres van de winkel kan je terugvinden via onze contactgegevens.