Klachten & Retour

Is er iets niet naar wens?

Geen probleem. Dat lossen we vanzelfsprekend graag met u op!  Lees hieronder de meest gestelde vragen met betrekking tot klachten en retouren:

1. Kan ik mijn bestelling retour sturen?

2. Ik heb een product ontvangen dat ik niet besteld heb. Wat nu?

3. Er zit een gat/fout in de stof. Wat nu?

4. De kleur komt niet overeen met de foto. Wat nu?

5. Is mijn retourzending al aangekomen?

6. Als ik een online bestelling retourneer, krijg ik dan mijn geld terug?

7. Ik heb een andere klacht, vraag of opmerking ...

 

1. Kan ik mijn bestelling retour sturen?

Iedereen heeft het recht een bestelling tot 14 (kalender)dagen na ontvangst en zonder opgave van reden te annuleren. 

Let op! Dit is alleen van toepassing bij producten die niet op maat geknipt zijn. Op maat geknipte artikelen, dit zijn alle stoffen en een aantal maatwerk fournituren, zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht. 

In geval dat het herroepingsrecht wel van toepassing is: dit is bij onze fournituren/naaibenodigdheden, ontvang je het volledige orderbedrag (dit is overigens alleen inclusief verzendkosten, indien het een retourzending van een complete bestelling betreft) gecrediteerd binnen 14 dagen, mits je de artikelen in goede staat retourneert.

De kosten voor het retour sturen zijn voor eigen rekening. Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat aan De Stoffenstraat.com geretourneerd worden, binnen 14 dagen na aanmelding van het retour. 

Wil je een retour aanmelden? Dit kan door eerst per mail contact op te nemen met onze klantenservice via [email protected]

Heb je nog een andere vraag over een retourzending of over ons retourbeleid? Neem ook dan met ons contact op via bovenstaand mailadres.

 

2. Ik heb een product ontvangen dat ik niet besteld heb, wat nu?

Is er een verkeerd product opgestuurd? Ai, dan is er bij ons iets niet helemaal goed gegaan. Dat is heel vervelend, onze excuses hiervoor. Neem dan contact met ons op. Dan zoeken wij samen naar een passende oplossing en zorgen wij dat het bestelde product alsnog snel in huis is.

 

3. Er zit een gat/fout in de stof, wat nu?

Ojee, dat is natuurlijk niet de bedoeling, dit is dan waarschijnlijk over het hoofd gezien. Onze nauwkeurige knipmedewerkers proberen in elk geval zoveel mogelijk foutjes eruit te filteren, helaas lukt dit niet altijd. Mocht er onverhoopt toch een stof met fout opgestuurd zijn? Laat het ons dan weten door het sturen van een email, voorzien van foto's waarop de fout duidelijk zichtbaar is. We zoeken dan samen naar een passende oplossing. 

 

4. De kleur komt niet overeen met de foto, wat nu?

Komt de kleur niet overeen met de foto? Bij al onze artikelen besteden we heel veel zorg aan het fotograferen ervan. Hiervoor gebruiken we steeds professionele apparatuur en speciale verlichting. Echter, de kleur per beeldscherm kan verschillen of helemaal anders ingesteld zijn. Hierdoor kan het lijken dat de kleur afwijkt. Mocht er twijfel zijn, neem gerust contact met ons.

 

5. Is mijn retourzending al aangekomen?

Zodra je pakket bij ons aankomt, ontvang je per e-mail een retourbevestiging. Als je niets hoort, is het nog niet binnen. Mocht je na 3 dagen nog niets gehoord hebben dan mag je ons natuurlijk altijd even een berichtje sturen. We gaan dan meteen voor je op onderzoek uit. 

 

6. Als ik een online bestelling retourneer, krijg ik dan mijn geld terug?

Maar natuurlijk! Bij een online bestelling krijg je -na ontvangst van de retourzending- het bedrag teruggestort (zonder extra kosten)  - via dezelfde betaalmethode die je bij de bestelling hebt gebruikt. En dan zetten we gewoon een streep door de rekening. Houd er wel rekening mee, dat het enkele dagen kan duren voordat het bedrag op jouw rekening is bijgeschreven.

 

7. Ik heb een andere klacht, vraag of opmerking....

Het is voor ons van groot belang dat jij als klant tevreden bent. Wij zijn om die reden altijd bezig om onze dienstverlening te verbeteren en te optimaliseren. Daarom horen we het ook graag als er iets misgaat. Neem dus gerust contact met ons op met een klacht of opmerking van welke aard dan ook. Samen zoeken we naar een passende oplossing.

 

ODR Platform

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar [email protected]. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. 

Sinds 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.